Tuesday, June 27, 2006

Kuvani Suomesta

Piirustuskilpailun voittaja on selvinnyt. Hän on 6-vuotias Roland, joka on piirtänyt yksityiskohtaisesti käytännössä koko Helsingin kartan laivoineen ja rakennuksineen. Kuva on niin iso, ettemme pystyneet skannaamaan sitä. Hän saa palkinnoksi 2-päivän perhematkan Tampereelle ja Särkänniemeen. Toisen palkinnon saaja on hienon maiseman piirtänyt 13-vuotias Silvia, jolla on selvästi taiteellisia lahjoja. Hän pääsee Helsinkiin Heurekaan. Kolmannen palkinnon saa 6-vuotias Darja, joka piirsi värikkään joulukuvan. Aiomme käyttää kuvaa suurlähetystön joulukortissa. Hän pääsee Helsinkiin Seaworldiin.

Lisäksi kunniamaininnan saa neljä muuta työtä, joista nuorimmalla piirtäjällä ikää 2 vuotta ja 3 kuukautta. En ole ihan varma, mutta kuvien valitseminen taisi olla yksi vaikeimmista tehtävistä tapahtuman järjestelyjen aikana. Kaikki lapset ovat nähneet vaivaa ja tekisi mieli palkita joakinen. Apunamme olivat kuvaamataidon opettajat, jotka kokeneella silmällä arvioivat heti, oliko piirtämisessä käytetty kokeneempaa apua. Kuvien ykkösaiheita olivat muumit ja joulupukki mutta Tarja Halonenkin oli tallennettu ihan näköisekseen ja kuvan vieressä luki Hard Rock Hallelujah.

Kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Suomen Instituutissa Suomi-päivänä ja sen jälkeen. Palkinnot jaetaan Suomi-kylän lastenalueella klo. 15.00.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home