Sunday, August 13, 2006

Syksyn ylistys

Tänään oli ensimmäistä kertaa käsin kosketeltavasti syksyä ilmassa. Johan on aikakin, huomennahan alkaa koulu. Tyttäreni aloittaa suomalaisen koulun esikoulun. Sehän on melkein kuin ensimmäinen koulupäivä. Vähän jännittää, koska hän on ollut virolaisessa päiväkodissa ja kieliympäristön muuttuminen saattaa vaikuttaa vieroksuttavasti. Toisaalta opiskelutahti Suomi-koulussa on varmasti kevyempi kuin virolaisessa päiväkodissa. Sitä paitsi lapseni tuntee paikan ja ihmiset koska on osallistunut säännöllisesti Suomi-kerhon toimintaan. Monet Suomi-kerholaiset ovat tulossa myös esikouluun. Yhteensä heitä on 6 ja suomalaisessa koulussa opiskelijoita yhteensä noin 40. Virossa koulut alkavat vasta 1. syyskuuta.

Minä pidän syksystä, erityisesti kaupungissa. Ilmassa on raikkautta ja puhtautta kuin vastasiivotussa kylpyhuoneessa. Samalla aistii jonkinlaista melankoliaa, haikeutta ohimennyttä kesää kohtaan. Syksy on täynnä uusia alkuja, uusia ideoita ja toimintoja. Torilta saa parhaimmat tuoreet herkut. Koulut alkavat syksyllä, monelle se tarkoittaa suurta elämänmuutosta. Minusta syksy on älykäs ja luova vuodenaika. Kesä on lempeä ja iloinen. Kevät on innokas ja toivoa täynnä. Talvi on syventymistä ja keskittymistä. En pahemmin usko horoskooppeihin mutta olen varma, että syntymäajan vuodenaika vaikuttaa ihmisen luonteeseen juuri edellä kuvatusti. Tietenkin se riippuu myös maantieteellisestä sijainnista. Ehkäpä sen vuoksi eri leveysasteilla syntyneet ihmiset ovat joskus perusluonteeltaan niin erilaisia.

1 Comments:

Blogger Piret Kooli said...

Tervitused Soomest!
Ka meie perel algas kooliaasta, ja sellelgi korral oli see oodatud. :) Minu jaoks tähendab sügis selgust ja konkreetsust. Ainus, mis nukraks teeb, on suurest vihmasajust (juhul kui sajab ja palju) tingitud mädanemine ja lahkumisevärelus. Oleks ometi pikk ja kuldne seegi sügis.

11:28 AM  

Post a Comment

<< Home