Tuesday, May 29, 2007

Suomi-päivät Läänemaalla, osa 3

Suomi-päivien järjestelyissä on käynnistynyt niin sanotusti loppukirivaihe kun kaikki mahdolliset määräajat tulevat vastaan. Juliste on saatava painokuntoon huomiseen mennessä, Lääne Elu lisälehden sisältö perjantaihin mennessä. Esiintyjien laivamatkat ja majoitukset sekä muut sopimukset täytyy vahvistaa tämän viikon aikana. Tv-mainos pyörii jo eilisestä alkaen mutta paljon tiedotus- ja mainostyötä on vielä edessä. Näyttelyiden kuljetus ja valmistelu vaatii paljon järjestelytyötä puhumattakaan seminaareista. Kutsut vastaanotoille ja näyttelyiden avajaisiin täytyy postittaa viimeistään ensi viikon alussa.

Tänään oli helteisessä Haapsalussa viimeiset tapaamiset paikallisten järjestäjien kanssa ja paljon avoimia kysymyksiä saatiin ratkaistua. Sovittiin yksityiskohdat Haapsalun Piispanlinnoituksen Suomi-pihan tapahtumista, telttojen asettelusta ja tekniikasta lavalla. Näissä tapaamisissa saadaan aina uusia ideoita joten tämän päivän saldo oli muumi-näyttelyn järjestäminen Tove Janssonin näyttelyn yhteyteen. Ohjelman viimeistely jatkuu pitkin iltaa jotta graafikko ehtisi työstää julisteen huomiseen aamuun mennessä. Ongelmana on ohjelman runsaus kun kaikki tärkeä tieto ei meinaa mahtua mukaan.

Tavallaan on helpotus, kun ohjelma on lyöty lukkoon ja mitään muutoksia ei ole siltä osin enää tulossa. Silti jokainen ohjelmakohta vaatii vielä paljon koordinoimista ja järjestelyjä. Tänään olin kuitenkin todella tyytyväinen kun huomasin miten hyvä kokonaisuus aiheemme ympärille on rakentunut. Tämä ei ollut suinkaan itsestäänselvyys vielä pari viikkoa sitten kun koko juttu vaikutti suurelta kaaokselta. Nyt on aikaa miettiä yksityiskohtia ja nauttia siitä miten kokonaisuus eheytyy pala palalta. Toivottavasti yleisölle avautuu harmoninen kuva siitä, mitä me oikeastaan olemme kertomassa. Toivon mukaan Suomi on runsaan parin viikon jälkeen tutumpi, kivempi ja läheisempi paikka virolaisille ja erityisesti Läänemaan asukkaille kuin tähän saakka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home