Thursday, May 04, 2006

Suomi-päivän vaiheita, osa 2

Suomi-päivän järjestelyissä on pieni paniikkivaihe kun vertaa aikaisempaan juttuun samasta aiheesta. Tehtävälista näyttää loputtomalta. Julisteet ja muut painotuotteet pitäisi saada painoon parin viikon sisällä eikä meillä ole vielä ihan valmista graafista ilmettä ja tekstitkin ovat keskeneräisiä. Toivoa on, koska graafikon ehdotukset ovat mainioita ja ohjelma sekä esiintyjät on vahvistettu. Mainostoimiston kanssa on kokous ensi viikolla ja silloin menevät ensimmäiset julisteet painoon. Ensi viikolla pitää sopia Suomen puheenjohtajuussivusta Tallinnan paikallislehdessä. Videomainos televisioon on tekeillä ja ulkomainostilat varattuja. Ison lavan mainos- ja promovideoesitykset konserttien tauoilla pitäisi saada järjestykseen, kunhan kaikki materiaali on kasassa.

Suomi-kylän teltoista ja ohjelmasta pitäisi saada kokonaiskuva. Jännitystä riittää, kun odotamme kaupungilta vastausta, saako Suomalainen kesäkahvila luvan toimia. Eilen oli suomalaisten kaupunkien edustajien kanssa tapaaminen, jossa edistyttiin huomattavasti Suomi-kylän kaupunkikokonaisuuden sisällön suunnittelussa, mukana siis Helsinki, Kotka, Turku ja Tampere. Kaupunkien lisäksi Suomi-kylässä on edustettuna Viron Suomi-toimijoita ja yrityksiä. Pieniäkin asioita täytyy ajatella, kuten ilmapallojen ulkoasua.

Lastenohjelmalle saatiin huippuvetäjät Virosta mutta heidän kanssaan pitää laatia mielekäs ohjelmakokonaisuus. Esiintyjät ovat tiedossa ja melkein kaikki ohjelmakohdatkin. Muumi on tulossa Naantalista, Duo pallopäät Turusta ja teatteri Mukamas Tampereelta. Varsinainen kiire on piirustuskilpailun julkistamisen kanssa, koska koulut ja päiväkodit sulkevat kohta ovensa. Piirustuskilpailun juliste on melkein valmiina ja palkinto on sponsorien kanssa sovittu – perhematka Suomeen huvipuistoon.

Esiintyjien matkat ja majoitus on järjestyksessä mutta ruokailu ja pukeutumistilat on vielä järjestettävä. Rahaa pitää vielä laskea ja päättää, tilataanko esiintymislavalle kukkalaitteet vai ei. Onneksi sopimukset suurimpien sponsorien kanssa ovat jo aika pitkällä. Nyt ei auta muuta kuin painaa kaasua!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home